Onze klanten en hun gebruikers ervaring zijn ons zeer dierbaar. Daarom werken we hard om een vlekkeloze werking van Thinka te realiseren. Toch zal het voorkomen dat zaken mis gaan en we fouten maken. Daarom is het cruciaal dat we van u horen, zodat we u de service kunnen leveren die u verdient.
FAQ
Soms hebben anderen dezelfde vragen gesteld, we hebben de meest voorkomende verzameld in onze FAQ.
Wat zijn de eisen om Thinka in mijn huis te kunnen gebruiken?
Thinka vereist een bestaande KNX installatie in uw huis met een IP Gateway, een ethernet aansluiting en een stop contact. Een ETS4 of ETS5 project bestand is vereist om de configuratie te starten. Een moderne browser is vereist om Thinka te configureren. Internet Explorer 11, Safari en Chrome worden ondersteund. Het configuratie proces is geoptimaliseerd voor PC, Mac en tablet. Om Voicecontrol te gebruiken heeft u minimaal een iPhone 4s met iOS 9 of hoger nodig.

Hoe installeer ik mijn Thinka?
Thinka is bedoeld om te worden geïnstalleerd in de meterkast op een DIN-rail. Dit kan door een professionele KNX installateur worden gedaan. De Thinka wordt aangesloten met de bijgeleverde adaptor op het stopcontact, en met de bijgeleverde ethernet kabel op hetzelfde IP netwerk als de IP gateway van de KNX installatie.

Hoe configureer ik mijn Thinka?
In de meegeleverde handleiding (in het Engels) staat in eenvoudige stappen beschreven hoe de Thinka wordt geconfigureerd. Na installatie van de Thinka op de DIN-rail, gaat u met een browser (op een PC of tablet) naar https://setup.thinka.eu. We verwachten dat ook de configuratie door een KNX professional wordt gedaan.

In de eerste stap wordt gevraagd om de Thinka te registreren met behulp van de 6 karakter serienummer op de Thinka (naast S/N:). Na eventuele registratie van uw naam en email adres, wordt u doorgestuurd naar uw Thinka, waarop het proces verder gaat.

De volgende stap is het uploaden van uw ETS bestand, hiermee wordt de bestaande KNX configuratie zo goed mogelijk gebruikt om een eerste Thinka configuratie te maken. Deze stap vereist kennis van KNX. U heeft deze keuze om accessoires te hernoemen (belangrijk voor Voicecontrol!), te verplaatsen van kamer, nieuw aan te maken of te verwijderen. Nadat u de configuratie heeft afgerond, is de Thinka klaar voor gebruik.

Hoe configureer ik mijn gordijnen?

Gordijnen hebben 3 of 5 waarden. De waarden voor 'Slat' zijn voor jaloezieën, die zijn optioneel.

Hoe configureer ik mijn verwarming?

De verwarming heeft 5 waarden.

Hoeveel accessories kan ik bedienen met Thinka?

Thinka kent een limiet van 99 accessories. Door meerdere Thinka's te installeren kan deze beperking worden omzeild.

Kan ik met Thinka mijn voordeur openen?

Vanwege veiligheid raden we het af om accessoires te bedienen, die toegang verschaffen tot uw huis.

Welke accessoires worden door Thinka ondersteund?

Op dit moment ondersteunen we schakelaars (ON/OFF), verlichting (ON/OFF en dimmen), verwarming en gordijnen. De volgende tabel illustreert welke datapointtypes worden gebruikt:

Kan Thinka mijn Sonos bedienen?

Ja, mits u nu al via KNX (visualisatie) uw Sonos kunt bedienen met een schakelaars. Sonos komt later dit jaar waarschijnlijk met verdere support voor KNX die we zullen ondersteuen, zodra dat beschikbaar is.

Werkt Thinka met iOS 10?

Ja, zeker. In de Home App ziet er het er dan zo uit:

Hoe kan ik Voicecontrol gebruiken?
Bij Thinka hoort de Thinka Setup App. U kunt deze uit de AppStore downloaden en installeren op uw iPhone of iPad. Door de eenvoudige stappen in de app te volgens, wordt uw telefoon geconfigureerd. Op dat moment is Thinka klaar voor Voicecontrol.

Hoe kan ik zones, kamers en scenes te maken?
Zones, kamers en scenes kunt u maken met de Thinka Setup App. Het is essentieel om de Thinka app te gebruiken om Zones, Kamers, Scenes en Accessories te configureren. Anders is de Thinka niet meer in sync.

Kan ik een Geofence om mijn huis maken?
Ja, dat kan. Maar over het algemeen is Thinka niet beschikbaar buiten uw huis. Meer daarover in dit artikel (in het Engels).

Kan ik Touch gebruiken om de voordeur te openen?
Nee, tenminste het is niet verstandig. Vanwege veiligheid raden we het af om accessoires te bedienen die toegang verschaffen tot uw woning.
Is Thinka veilig?
Ja, Thinka wordt in uw huis geplaatst en praat direct met de KNX interface. Thinka communiceert niet over het Internet, behalve downloads van nieuwe versies. Thinka deelt geen informatie over uw huis, behalve met uw uitdrukkelijke toestemming in het uitzonderlijke geval dat u diagnostische informatie met ons wilt delen bij het oplossen van problemen. Deze information wordt versleuteld verstuurd naar Thinka support en kan alleen worden gelezen door geautoriseerde Thinka medewerkers.

Kan Thinka worden benaderd via Internet?
Nee, tenzij u dat door configuratie van uw router dat zelf configureert. In dat geval bent u zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van uw netwerk en de Thinka.

Kan Thinka worden benaderd binnen mijn huis?
Ja, natuurlijk. Maar alleen als het serie nummer op de Thinka bekend is.

Kan mijn vrouw (of kinderen, gasten) ook de Thinka gebruiken? 
Ja, via Systeem voorkeuren. Thinka's configuratie kan worden gedeeld met mensen met een iCloud account. Dat doet u in de settings op uw telefoon.
Mijn Thinka doet het niet meer!
Dit kan verschillende dingen betekenen:

Ik krijg: "sorry, ik krijg geen reactie van de ...."
Probeer allereerst de Thinka Setup app te verbinden met Thinka. De Thinka moet in het scherm "Available Thinka's" uw Thinka tonen als "Thinka (paired) (192.168.x.x)". Als de Thinka niet verschijnt, lees dan verder bij "Mijn Thinka verschijnt niet meer in de app".

Mijn Thinka verschijnt niet meer in de app
De Thinka server wil niet meer koppelen met uw telefoon. Dit komt zeer waarschijnlijk omdat iemand anders met de Thinka is verbonden, er kan namelijk maar een persoon/telefoon direct met de Thinka pairen. U moet de koppeling in de Thinka opheffen en opnieuw koppelen (pairen).

Ga naar https://setup.thinka.eu, en vul als u daarom wordt gevraagd het serienummer (6 karakters) dat op de Thinka (naast S/N:) staat. U wordt dan doorgestuurd naar uw Thinka. Als dat lukt is de status te lezen op de support pagina op de Thinka. Klik vervolgens op de knop "RESET VOICE CONTROL". Start daarna weer de Thinka Setup app op uw telefoon en pair opnieuw met uw Thinka.

Als https://setup.thinka.eu niet beschikbaar is, heeft u wellicht netwerk problemen, die eerst moeten worden opgelost. Heeft u überhaupt nog internet?

Niets hier boven helpt!
Probeer of de Thinka zelf nog goed functioneert. Ga naar https://setup.thinka.eu, en vul als u daarom wordt gevraagd het serienummer (6 karakters) dat op de Thinka (naast S/N:) staat. U wordt dan doorgestuurd naar uw Thinka. Als dat lukt is de status te lezen op de support pagina op de Thinka. Controleer of alles er goed uitziet, en controleer of de KNX Gateway en de Thinka server live zijn. Herstart eventueel de Thinka met de knop "REBOOT" op de pagina. Trek nooit zomaar de stekker uit de Thinka, dat kan problemen veroorzaken, de Thinka is tenslotte een computertje.

De Weinzierl 730 KNX / IP-interface maakt geen verbinding tijdens Thinka setup
Standaard accepteert de Weinzierl 730 slechts één tunneling verbinding.
Een extra 4 tunneling verbindingen kunnen direct op het apparaat worden toegewezen.
Dit wordt gedaan door de prog. knop op het apparaat langer dan een seconde in te drukken.
Daarna zal de prog.LED knipperen, wat aangeeft dat de toewijzing van de verbindingen gelukt is.

Ik kom er niet uit, en ik mis mijn Thinka!
Neem contact op met uw KNX installateur, en neem de status pagina https://setup.thinka.eu met hem of haar door. Eventueel kunt u Thinka support mailen of bellen.
In het geval dat zaken niet duidelijk zijn of Thinka niet werkt zoals u verwacht, kunt u ons benaderen, zodat we onmiddellijk kunnen reageren. U kunt ons benaderen via email op support@thinka.eu, of  via telefoon nummer +31-20-2420666